Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
3.150 Ft
Menny.:db

FYPRYST Combo 20-40 kg

Ár:
3.150 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 1.600 Ft
Várható szállítás: 2024. május 31.

Leírás

 • Célállat fajok: Kutya
  Bolhák (Ctenocephalides fajok) okozta fertőzések kezelésére. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 8 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás) az alkalmazást követő 8 héten át biztosított.
  Kullancsok (Ixodes fajok, Dermacentor fajok, Rhipicephalus fajok) okozta fertőzések kezelésére. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.
  Szőrtetvek (Trichodectes canis) okozta fertőzések kezelésére.

  Ellenjavallat: Adatok hiányában a 40 kg feletti kutyáknak szánt készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön. Nem alkalmazható beteg (pl. szisztémás betegségekben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nemkívánatos reakciók, sőt akár elhullás is! Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon.

  Mellékhatások: Túladagolása kerülendő. A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül múló jellegű bőrreakciókat (hámlás, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) jelentettek az alkalmazás helyén, továbbá testszerte jelentkező viszketésről és a szőrzet kihullásáról is beszámoltak. Túlzott mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után. Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt.

  Adagolás és alkalmazási mód: 4,02 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre – ez megfelel a minimálisan ajánlott fipronil és (S)-metoprén adagnak. Biztonságossági vizsgálatok hiányában két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

  Az alkalmazás módja:

  Vegye ki a pipettát a csomagolásából.
  Tartsa függőlegesen a pipettát, csavaró mozdulattal húzza le a kupakot.
  Fordítsa meg a kupakot és a másik végét illessze vissza a pipettára.
  A kupakot rányomva és megcsavarva törje fel a védőzárat, majd vegye le a kupakot a pipettáról.
  Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák közötti területen hajtsa szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr.
  Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén.
  Forgalmazási engedély tulajdonosa: KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6. 8501 Novo mesto, Szlovénia

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!